19 augustus

Rituals | The Ritual of Karma – blissful shower oil

Review , , , , , , , , , , ,

Met de onweerstaanbare geur van heilige lotus en bergamot bezorgen de nieuwe summer limited editions van Rituals iedereen een goed gevoel. De collectie ligt al eventjes in de winkel, maar ik vond het toch de moeite waard om er nog wat over te gaan schrijven. De producten zijn namelijk heerlijk om te gebruiken en zien er daarnaast ook nog eens super mooi uit.

do good, and good wil come your way

Bovenstaande quote staat op alle producten uit deze limited edition lijn vermeld. En dat is niet zo raar, want dat is waar Karma om draait. Wie goed doet, goed ontmoet. Dat zei mijn moeder vroeger altijd al tegen me. Als puber vond ik het onzin, maar ik begin er steeds meer van overtuigt te raken dat dit echt waar is.

 

The Ritual of Karma – blissful shower oil

Hoewel de hele summer limited edition collectie mij aansprak, was er een product dat er voor mij uitsprong: de blissful shower oil. Ik besloot deze aan te schaffen en zodoende ook voor jullie te testen. Doucheolie vind ik, vooral in de zomer, erg fijn om te gebruiken. Ik heb het idee dat ik mijn huid ermee extra goed verzorg en dat is zeker na een dagje strand altijd wel een prettige gedachte.

Rituals omschrijft deze doucheolie als volgt:

Deze zalige voedende doucheolie verandert bij contact met water in een zijdezacht schuim dat de huid hydrateert. 

Combineert de zoet, bloemige aroma van Witte Lotus met de verfrissende kracht van Bergamot voor een speciaal zomers gevoel.De olie voedt en hydrateert je huid tijdens het douchen, zodat je minder pigment verliest. Zo geniet je nog langer van je vakantiekleur.

Insider’s tip: Zwemmen, zonnen en de warme zomerlucht kunnen je huid strak en droog doen aanvoelen. Gun je huid daarom wat extra verzorging en hydratatie met The Ritual of Karma-doucheolie.

Zoals je kunt lezen zorgt deze doucheolie naast een gehydrateerde huid er ook voor dat je minder pigment verliest. Je blijft dus langer bruin. Wie wil dat nu niet?

De test

Ik gebruik de doucheolie nu dagelijks als mijn dagelijkse douchegel. Aangezien ik zwanger ben, en mijn huid dus elke vorm van hydratatie en voeding kan gebruiken, leek dit me een goed idee. Laten we deze review beginnen met de flacon.

De doucheolie zit in een mintgroene pompflacon. Mintgroen is de kleur van deze collectie en die is gecombineerd met een beetje een brons kleurige details. Op alle producten staat een stralende zon afgebeeld dus ook op deze doucheolie, net boven het logo. De flacon is slank en ligt daardoor makkelijk in de hand. Dit werkt onder de douche, waar je toch nat en glibberig bent, wel zo makkelijk.

Op de achterkant staat in witte tekst hoe je het product moet gebruiken. Ik begrijp waarom er voor witte tekst is gekozen, dit geeft het product een rustige uitstraling in combinatie met het mintgroen. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor mensen met wat minder goede ogen misschien minder goed leesbaar is.

Om het product uit de flacon te krijgen druk je op het pompje. Een pompje is voldoende voor om allebei mijn armen volledig met de olie te bedekken. Ik gebruik voor mijn lichaam en dan met name mijn dikke babybuik, twee pompjes. De olie masseert makkelijk in mijn huid en er ontstaat een subtiel schuim. Tijdens het masseren voelt mijn huid al zacht aan.

 

De geur van de doucheolie is zwaarder dan douchegels die ik normaal gebruik. Hij wordt omschreven als zoet, maar echt mierzoet wil ik het niet noemen. Ik vind de geur een beetje zwaar, maar niet onprettig. Het is geen geur die lang blijft hangen vind ik.

Als ik de doucheolie afspoel voelt mijn huid al heel zacht aan. Toch breng ik altijd nog een bodybutter aan, al is het alleen maar om striemen bij mijn buik te voorkomen. Ik vind de doucheolie erg fijn.

 

Aangezien het nog volop zomer is en ik dus nog steeds bruin word van de zon, kan ik niet zeggen of deze doucheolie er ook voor zorgt dat ik langer bruin blijf. Ik word namelijk nog steeds bruin. 🙂 Ik zal na de zomer laten weten of mijn bruine kleurtje langer is blijven hangen dan normaal.

 

Conclusie

De doucheolie is fijn in gebruik en maakt je huid erg zacht. Je voelt gewoon dat je huid goed wordt gevoed. Zeker met een zwangerschapsbuik is deze doucheolie erg fijn om te gebruiken. Ik heb het idee dat ik door het gebruik van deze doucheolie de huid van mijn buik goed soepel hou. In combinatie met de Tummy cream uit het vorige Rituals artikel denk ik dat ik de striae hiermee toch zoveel mogelijk weet te beperken. Ik kan deze doucheolie aan iedereen aanraden.

 

Samenvatting

Product: Blissful shower oil
Merk: Rituals
Verkrijgbaar: Rituals winkels en online
Prijs: € 8,50
Cijfer: 9

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*