7 september

Tropische zomer smoothie

Beautyglow , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dat smoothies heerlijk zijn als ontbijt weten jullie natuurlijk allang. Vooral in de zomer zijn ze lekker! Ik heb in de zomer altijd minder trek in eten (vooral warm eten moet ik niet aan denken!). Een smoothie als ontbijt vind ik dan heerlijk! Door een smoothie te maken van lekker, tropisch fruit krijg ik een heerlijk zomer gevoel! Deze smoothie is denk ik wel een van mijn favorieten daarom wil ik hem graag met jullie delen.

 

Ingrediënten

Om deze heerlijke smoothie te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Een glas kokoswater
  • Een bakje mango stukjes (ik gebruik diepvries)
  • Een bakje kokosnoot stukjes
  • Een bakje ananas

 

Kokoswater

Kokoswater komt, zoals je al kunt raden, uit een kokosnoot. Als je een kokosnoot open maakt, kun je het kokoswater drinken. Kokoswater is erg gezond. Het schijnt je lichaam nog meer te hydrateren dan gewoon water (zo’n vijf keer meer). Hierdoor is het ideaal voor sporters.

 

Mango

Mango´s zijn supergezond want er zitten heel veel vitaminen en mineralen in. Namelijk Vitamine C, Vitamine B6, Vitamine E en Vitamine A. De mineralen die in een mango voorkomen zijn: kalium, magnesium, calcium, ijzer, zink en koper. Allemaal erg goed voor je dus!

 

Kokosnoot

Als er een vrucht tropisch is, dan is het wel de kokosnoot. Bij een kokosnoot denk je direct aan een onbewoond eiland. Ik in ieder geval wel. Kokosnoot is super gezond voor je en het bevat veel vezels. Daarnaast stimuleert kokos de vetverbranding! Wie wil dat nu niet?

 

Ananas

Ananas is ook zo’n tropische verrassing. Er wordt wel eens gezegd: wees een ananas: sta rechtop en draag een kroon! Ik zeg, laten we ons allemaal eens een ananas voelen! 🙂 Ananas is super gezond, een schijfje ananas bevat al genoeg vitamine C voor de hele dag! Daarnaast zit er ook nog vitamine A, B1, B6, B11, en E in.

 

Hoe maak je de smoothie?

Zelf snijd ik de bruine stukjes van de kokosnoot af, maar dit hoeft in principe niet. Daarna gooi ik alles bij elkaar in de blender en laat ik de blender verder het werk doen.

Het resultaat is een prachtige en heerlijke licht gele zomerse smoothie. Het kan zijn dat je tijdens het drinken soms een beetje moet kauwen om dat er wat stukjes in zitten. Dit zijn de vezels van de kokosnoot. Als je dat niet zo prettig vind, kun je nog wat kokoswater aan je smoothie toevoegen en het nog even opnieuw blenden.

Dit was mijn recept voor de heerlijke zomerse tropische smoothie. Ik ben benieuwd of jullie hem eens gaan proberen. Wij zijn in ieder geval fan en houden hiermee het zomerse gevoel nog even langer vast!

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*