24 juni

Vichy Idéal Soleil after-sun

Beauty, Review , , , , , , , , , , , , ,

Eindelijk gaat het zonnetje weer meer schijnen en kunnen we weer lekker van het mooie weer genieten. Als je de zon in gaat, is het belangrijk om jezelf goed in te smeren met een goede factor. Dat weten we allemaal wel (toch?). Maar je huid kan na een dag zonnebaden ook wel wat extra’s gebruiken. Voor een mooie, gezonde huid is hydratatie belangrijk. Drink dus voldoende water en smeer je na een dag zonnen altijd in met een after-sun.

Net zoals zonnebrandcrème zijn er ook verschillende aftersun merken op de markt. Ook van Vichy. Vichy is een huidverzorgingsmerk wat je vooral bij de apotheek kunt kopen. Het merkt maakt gebruik van Mineraliserend Thermaal Water van Vichy voor een sterkere huid. Dit zit in alle producten verwerkt. Ook in deze Vichy Idéal Soleil after-sun. Deze after-sun milk is zowel voor je gezicht als voor je lichaam geschikt.

 

Vichy Idéal Soleil after-sun

Vichy Idéal Soleil after-sun is ontwikkeld om de huid te kalmeren na een dag zonnen en hydrateert tot 24 uur. De combinatie van natriumhyaluronaat, een sterk hydraterende werkstof, en een plantaardig lipideconcentraat met verzachtende eigenschappen, houdt het vocht vast en hydrateert de door de zon uitgedroogde huid weer intensief.

Dagelijks gebruik van deze after-sun zorgt er volgens Vichy voor dat de huid met de dag beter bestand tegen de schadelijke invloeden van de zon. De after-sun is niet vet of plakkerig en geeft na het aanbrengen een fris gevoel. Ook is de formule hypoallergeen en dermatologisch getest op de gevoelige huid. De after-sun bevat geen parabenen.

 

Mijn ervaring

Laat ik beginnen met de verpakking. Ik vind de blauwe tube er mooi en fris uitzien. Ik vind de gouden V opdruk mooi en de tekst verder strak en clean. Het is duidelijk wat voor product dit is. Wel vind ik de verpakking wat aan de kleine kant. Het is een tube van 100 ml en als je dat dit zomerseizoen dagelijks op je gezicht en lichaam gaat gebruiken ben je volgens mij na twee weken vakantie wel door je tube heen.

De after-sun is wit van kleur, zoals de meeste after-sun milk producten. Het voelt inderdaad niet plakkerig aan op je huid, eerder koud, of fris zoals Vichy zelf omschrijft. De after-sun trekt snel in. Dat vind ik prettig, want ik houd er niet van als mijn kleding gaat plakken door mijn after-sun. Pluspuntje dus.

Als ik na het aanbrengen van de after-sun de volgende dag op sta, voelt mijn huid zacht en gehydrateert aan. Dat vind ik fijn! Een keer was ik een beetje verbrand, toen heb ik voor het slapen gaan die plekken goed ingesmeerd met de after-sun en de volgende dag had ik nergens meer last van. Daar helpt de after-sun dus ook goed tegen!

Ik heb de after-sun niet voor mijn gezicht gebruikt, daar gebruik ik namelijk mijn After Sun balm van Lancaster voor. Rick heeft deze after-sun milk van Vichy wel op zijn gezicht gebruikt en ook hij vond de milk prettig in gebruik.

 

Conclusie

Al met al ben ik dus best positief over deze after-sun milk. Ik kan hem jullie zeker aanraden. Wil je weten wat de tube kost? Je betaald bij New Pharma € 14,02 voor een tube van 300ml (wel een grotere variant dus). 

 

Samenvatting

Product: Idéal Soleil after-sun
Merk: Vichy
Verkrijgbaar: Apotheek en online bij New Pharma
Prijs: € 14,02
Cijfer: 8,5

Reacties

  • Klinkt als een goede after-sun, doet wat een after-sum moet doen, kalmeren…..
    Ik heb zelf een hele lichte huid en als ik in de zon ben geweest, ik verbrand altijd,dus deze lijkt mij dan wel fijn.

    Ruikt deze after-sun ook erg nadat je hem hebt ingesmeerd? Of zit er geen geur aan?

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*