1 februari

Favoriete beautyproducten tijdens mijn zwangerschap

BabyGlow, Beauty , , , , , , , , ,

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik ruim 26 weken zwanger. Ik voel me goed, zit (over het algemeen) lekker in mijn vel en ik geniet ervan dat de kleine zo goed groeit. Wel vind ik het belangrijk om tijdens mijn zwangerschap ook goed voor mijzelf te blijven zorgen. Vooral de huid bij mijn buik en bovenbenen wil ik extra goed verzorgen tijdens mijn zwangerschap. Want de kans op striae is aanwezig. Dus zijn er een aantal beautyproducten die ik gebruik om gedurende deze speciale periode goed voor mijzelf te zorgen. Ik kan me voorstellen dat andere mama-to-be’s hier geïnteresseerd in zijn. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete producten met jullie!

Rituals – Tiny Rituals Tummy cream

Rituals heeft een super fijne crème ontwikkeld, speciaal voor zwangere buiken. De crème is goed voedend en bedoeld om striae te voorkomen. Je huid wordt er super zacht van en het smeert ook lekker uit. Tijdens mijn vorige zwangerschap gebruikte ik deze Tiny Rituals Tummy Cream al en toen ik wist dat ik weer zwanger was heb ik hem gelijk weer gekocht. Daaruit blijkt denk ik wel dat ik echt fan ben ;-). Ik smeer mijn buik en bovenbenen elke ochtend in met deze crème en tot nu toe heb ik nog geen striae kunnen ontdekken.

Bio-Oil

Tijdens mijn vorige zwangerschap werd ik benaderd door Bio-Oil om hun product te testen. Dit beviel mij zo goed dat ik ook deze zwangerschap een flesje Bio-Oil voor mezelf heb aangeschaft. Bio-Oil is een olie die je gebruikt om je huid mee in te smeren en te verzorgen. Bio-Oil wordt door veel zwangere vrouwen aangeraden om zwangerschapsstriemen te voorkomen. Omdat ik een olie toch wat vettig vind, gebruik ik Bio-Oil elke avond voordat ik ga slapen. Op die manier krijg ik in ieder geval geen vlekken in mijn kleding. Net als de cream van Rituals maakt deze olie mijn huid soepel en zacht.

 

Rituals – Fortune Oil douche olie

Nog een product van Rituals en wel de Fortune Oil. Dit is een douche olie. Sowieso vind ik douche olie fijner om mee te douchen dan douchegel. Ik heb het idee dat de olie naast het reinigen van mijn huid, ook mijn huid voedt. Bij een douchegel heb ik wel eens het idee dat die een beetje uitdrogend werken. Ik gebruik nu al een hele tijd, eigenlijk vanaf het begin van mijn zwangerschap een doucheolie. Deze Fortune Oil ruikt naar zoete sinaasappel en cederhout en ik vind deze combinatie ruiken naar die Haribo colaflesjes snoepjes. Heel lekker zoet! Mijn huid gaat na het douchen heel lekker ruiken en de olie maakt mijn huid ook lekker zacht.

 

Philosophy peelings

Tijdens de zwangerschap verandert ook je huid. Je hebt een betere doorbloeding en maakt meer talg aan. Vaak is dit een pluspunt: je hebt echt de zwangerschapsglow en je straalt. Maar het teveel aan talg is bij een verhoornde huid als die van mij geen pretje. Namelijk: meer onzuiverheden. Voor mijn huid is het daarom extra belangrijk om tijdens de zwangerschap goed te blijven peelen. Ik gebruik hiervoor twee peelings van Philosophy: de Microdelivery peel en Microdelivery triple-acid brightening peel. De Microdelivery peel is een peeling op basis van twee stappen: vitamine C korrels en een gel om de korrels te activeren. Deze peeling werkt met name door te scrubben. De Microdelivery triple-acid brightening peel werkt op basis van zuren. Door middel van deze zuren worden de dode huidcellen verwijderd en je huid verhelderd. Ik gebruik deze peelings om en om. Je mag maar een maal per week een peeling zo’n peeling gebruiken dus ik doe de ene week de microdelivery peel en de andere week de microdelivery triple-acid brightening peel. Op die manier houd ik mijn huid zuiver, stralend en gezond.

 

Rosebud Salve – original

Ik ben nu zwanger in de winter en dat merk ik vooral ook aan de huid van mijn lippen. Die is droog en ik heb veel velletjes. Niet zo prettig. Daarom gebruik ik nu heel graag elke dag een lipbalsem. Eigenlijk gebruik ik verschillende, maar Rosebud Salve – original is echt mijn favoriet. De balsem is lekker vet en het maakt mijn lippen super zacht. Het voordeel van deze balsem is dat je hem ook voor andere droge plekjes kunt gebruiken. Zoals bijvoorbeeld je ellebogen.

Moroccanoil extra volume shampoo en conditioner

Als je zwanger bent lijkt je haar voller en dikker. Daar heb ik nu ook ‘last’ van. Al is last niet het goede woord, want ik vind het wel fijn. Ook heb ik het idee dat mijn haar sneller groeit. (dat is helaas overal het geval, wat weer minder leuk is!) Maar ondanks dat mijn haar dikker en voller lijkt, heb ik ook vaak losse haren in mijn handen. Dus ik heb ook wel haaruitval op de een of andere manier. Dat vind ik wel een beetje gek. Toch wil ik mijn haar extra goed verzorgen en daarom heb ik weer geïnvesteerd in een goede shampoo. Namlijk Moroccanoil extra volume shampoo en conditioner. Een kappershampoo. Ik heb deze shampoo ook naar mijn bruiloft toe gebruikt en merkte dat mijn haar er toen echt super uit zag en ook heel lekker rook haha. Ik vond ook dat ik mezelf best wel mocht verwennen, dus gebruik ik nu weer fijn deze shampoo.

Dit zijn een aantal beautyproducten die ik nu, tijdens mijn zwangerschap, heel graag gebruik. Ik vind ze fijn en ze helpen me ook mijn huid, die door de zwangerschap toch een beetje van slag is, goed te verzorgen en onderhouden. En mijn haar, wat nu dikker is ondanks de haaruitval, verzorg ik goed met deze producten. Kortom, stuk voor stuk toppertjes voor mij. Hopelijk hebben jullie er iets aan en vinden jullie het leuk om dit te lezen.

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*