6 augustus

Mijn beste anti acne tips

Beauty , , , , , , , , , , , ,

Dat je alleen last kan hebben van acne in de pubertijd is allang niet meer zo. Nee helaas bestaat er ook nog zoiets als adult acne. Waar je in de pubertijd misschien nauwelijks last had van acne, komt het daarna ineens opzetten. Erg vervelend en je kan er ook nog behoorlijk onzeker van worden. Acne zijn ook niet alleen puistjes in je gezicht. Ook op je borst of op je rug kunnen deze vervelende rotzakken de kop op steken. Niet leuk.

 

Zelf heb ik best we een tijdje last gehad van acne. Voornamelijk in mijn gezicht en daar verplaatste het probleem zich ook nog steeds. Waar de puistjes begonnen op mijn voorhoofd en neus, verplaatste ze later naar mijn kaaklijn en zelfs in mijn hals. Ik werd er enorm onzeker van en voelde me super lelijk. Gelukkig ben ik met de juiste middelen en de juiste hulp van mijn acne afgekomen. Omdat ik het iedereen gun om van acne af te komen leek het mij een goed idee om mijn tips met jullie te delen.

 

Bestrijd acne van binnenuit

Veel mensen denken dat acne iets is wat op je huid zit en wat je ook alleen van buitenaf moet behandelen. Dat is helaas niet zo. Acne komt ook van binnenuit en wat je eet en drinkt kan daarop van invloed zijn. Gelukkig zijn er ook voedingsmiddelen die je van binnenuit kunnen helpen om acne te bestrijden.

 

Bietensap

Wat mij betreft staat dit toverdrankje op een: Bietensap. Bieten hebben een reinigende werking en zitten vol met vitamine A, kalium, natrium, calcium, magnesium en vitamine E. Super gezond dus! Aangezien elke dag bieten eten een beetje ver gaat is bietensap een ideaal alternatief. Je hoeft de bieten ook niet te persen, je kan heel makkelijk een fles bietensap kopen van Zonnatura. Deze flessen zijn eigenlijk wel bij elke supermarkt te koop.

Naast het feit dat bietensap je huid reinigt, helpt het ook om je uithoudingsvermogen te verhogen. Je zult tijdens het sporten dus het gevoel hebben dat je meer energie hebt. Ideaal toch? Voor mij heeft bietensap echt gewerkt, al na drie weken merkte ik verschil en toen ik het bleef gebruiken ging mijn huid er steeds beter uit zien. Ik drink elke ochtend een shotglaasje bietensap op de nuchtere maag. Dit werkt voor mij goed. Misschien dus ook wel voor jullie.

 

Water

Dat water drinken gezond is, weten we allemaal wel. Maar water voert ook de afvalstoffen uit je lichaam af. Omdat er in water ook niets aan suiker is toegevoegd is het ook goed voor je huid. Ik drink nauwelijks nog frisdrank en heb de hele dag wel een flesje water bij me. Hierdoor zorg ik ervoor dat mijn lichaam voldoende water binnen krijgt en ik ben er ook van overtuigt dat dit helpt bij het behouden van een egale huid.

Voor een smaakje kun je natuurlijk altijd fruit toevoegen aan je water. Zo is je water nog extra gezond ook!

 

Biergist

Biergist zijn tabletten die je bij de drogisterij kunt kopen. Biergist heeft een zuiverende werking, eigenlijk net als bietensap. Het zuivert je bloed en daarmee ook je huid. Door het slikken van biergist krijg je op den duur ook een egalere huid. Voor mij werkte biergist wel, het enige nadeel van biergist vond ik dat je er ook meer eetlust van krijgt. Je kan er dus wat kilootjes van aankomen.

 

Beautyproducten tegen acne

Als je acne aanpakt vanaf de binnenkant, is het goed om dit aan te vullen met een goede aanpak vanaf de buitenkant. Het eerste wat ik jullie wil aanraden is: investeer in een goede gezichtsreiniger zonder agressieve ingrediënten. Eigenlijk zijn producten die zo natuurlijk mogelijk zijn het beste. Kies het liefste ook voor een gezichtsreiniger die niet schuimt, want dan zit er vaak SLS in en dit droogt je huid alleen maar uit. Als je huid uitdroogt, gaat zij meer talg aanmaken wat weer tot meer puistjes kan leiden. Kortom, dat wil je niet.

Qua beautyproducten tegen acne zijn dit mijn aanraders.

 

Hannah Enzymantic Skin peeling

Een huid die veel last heeft van acne is waarschijnlijk ook een huid die haar oude huidlaag maar moeilijk kwijt kan. Als dode huidcellen op de huid blijven liggen kunnen zij de poriën verstoppen. Verstopte poriën raken ontstoken en daar heb je weer een puistje. Niet leuk. Help je huid daarom een handje door haar te peelen. Kies hierbij voor een peeling zonder korrels. Een grove scrub kan je huid namelijk alleen maar meer irriteren en daardoor meer puistjes veroorzaken.

Een peeling die ik iedereen kan aanraden is Enzymatic Skin peeling van hannah. Dit is een peeling die op basis van enzymen de dode huidcellen losweekt en zo op een milde manier verwijderd. De peeling is zo mild dat je hem zelfs rond je ogen kan aanbrengen. Ook zitten er geen korrels in dus je hoeft niet bang te zijn voor irritatie.

 

Philosophy Purity Made Simple cleanser

Een gezichtsreiniger die op een milde manier je make-up en al het vuil van je gezicht verwijderd en niet teveel schuimt. Zo’n gezichtsreiniger wil je als je last hebt van acne. Mijn aanrader is Philosophy Purity Made Simple cleanser. De reiniger schuimt niet en is wit, romig, van kleur. Hij voelt ook romig op je gezicht, maar het laat geen vettig laagje achter. Maar het voelt juist heel verzorgend aan. Als ik na het douchen aan mijn gezicht voel, voelt deze zacht maar ook schoon zonder trekkerig aan te voelen.

Deze reiniger is zo fijn omdat hij geen SL(E)S bevat en ook geen parfum. Ik denk dat veel acne huidjes heel blij worden van het gebruik van deze reiniger.

 

Kleimasker

Klei trekt vuil uit je poriën. Daarom is het goed om eens per week je huid te verwennen met een kleimasker. Kleimaskers heb je eigenlijk van allerlei merken en ik heb dan ook niet echt een favoriet. Eens per week een kleimasker is overigens ruim voldoende.

Qua maskers vind ik altijd de maskers van dr. van der Hoog erg fijn, maar ook het Cleansing Clay masker van hannah is erg fijn voor de acne huid.

 

Philosophy Microdelivery peel

Naast het peelen moet je huid soms gewoon even extra onder handen genomen worden. Philosophy Microdelivery peel is daarbij een uitkomst. Deze peeling die bestaat uit twee stappen: vitamine C krystals en een gel. Je mag deze peeling maar een keer per week gebruiken, juist omdat hij zo grondig je huid ontdoet van de dode huidcellen. Hierdoor kan je huid namelijk gevoeliger worden voor de zon. Na het gebruik van deze peeling voelt je huid echt zijdezacht aan.

Ik raad je aan om de Microdelivery peel ’s avonds te gebruiken, voordat je gaat slapen en je nachtcreme aanbrengt. Je zal merken dat je creme ook veel beter intrekt.

 

Dit waren mijn tips waarvan ik vond dat ik ze echt weer even met jullie moest delen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en dat jullie allemaal, net als ik, van jullie acne af zullen komen. Ik hoor graag of de tips voor jullie hebben gewerkt.

Onthoud wel: afkomen van acne kost tijd. Bij veel van mijn tips zul je dan ook pas na een maand echt een beginnend resultaat zien. Desondanks werken ze wel. Dus hou vol!