27 juli

BORN ROSÉ Barcelona

Eten & drinken, Review , , , , , , , , , , ,

Wijnen, wijnen, wijnen! Wie heeft dit na het kijken van Chateau Meiland niet geroepen? En zeg nu zelf: het leven moet je vieren toch? Bij een feestje hoort een lekker drankje en in de zomer kan dat zomaar een rosé zijn.

In het kader van het leven moet je vieren, vierden wij niet zo lang geleden de verjaardag van Binck, de hond van mijn ouders. 🙂 Binck is een teckel en hij is 10 jaar geworden. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder, maar Binck heeft al twee keer een hernia gehad. Daar overlijden veel teckels aan, maar Binck dus niet. Reden genoeg om zijn verjaardag te vieren. En ik had daarom een lekkere rosé meegenomen, namelijk BORN ROSÉ Barcelona.

BORN ROSÉ Barcelona

Barcelona, wie kent deze mooie plaats in Spanje niet. Ik ben er gelukkig een keer geweest en heb genoten van de prachtige cultuur, de heerlijke tapas en natuurlijk van een wedstrijd van FC Barcelona. Want hey, dat hoort erbij vind ik. Nu denk je bij Barcelona en Spanje waarschijnlijk al snel aan sangria. Maar daar komt nu een einde aan, want ik ga jullie vertellen over de BORN ROSÉ.

In 2019 lanceerde een groep ondernemers BORN ROSÉ Barcelona. Een bijzondere rosé geboren in de bijzondere stad Barcelona. Het is een lichtroze/zalmkleurige rosé die verpakt zit in een werkelijk waar, prachtige transparante glazen fles. De inhoud van de fles is 0,75 liter en het alcohol percentage is 11,5%.

Behalve dat de fles er prachtig uitziet, is hij ook erg praktisch en dan vooral de dop. Deze rosé heeft namelijk geen kurk, maar en glazen kurkdop die je er na het inschenken gewoon weer op kunt drukken. Dat vind ik dus echt ideaal!

En dan nu de smaak: BORN ROSÉ is een lichte, frisse rosé die ook zo smaakt. Ik vind hem lekker, maar ik zeg eerlijk: ik en geen onwijze wijnkenner of wijndrinker. Daarom had ik de fles meegenomen naar het huis van mijn ouders. Mijn moeder en oma drinken namelijk regelmatig rosé, dus een beter testpanel kon ik niet samenstellen.

proost!

Samen met mijn moeder, oma en schoonzus hebben we de rosé getest en wij vonden hem alle vier lekker smaken. De rosé is fris, een tikje droog maar niet te droog en ook zeker niet te zoet. Ik denk dat deze rosé bij een brede doelgroep in de smaak zal vallen.

Mocht je een keer een goede rosé cadeau willen doen of ben je benieuwd geworden naar de smaak? BORN ROSÉ is onder andere te koop bij de Bijenkorf en kost ongeveer € 15,95 per fles.

Conclusie

Ik vond BORN ROSÉ een lekkere, zomerse wijn en ik ben niet de enige. De smaak beviel mij goed en de fles is een echte eyecatcher op tafel. Daarnaast is de dop van de fles enorm praktisch en makkelijk te hergebruiken.

Samenvatting

Product: rosé wijn
Merk: BORN ROSÉ Barcelona
Verkrijgbaar: o.a. bij De Bijenkorf
Prijs: € 15,95
Cijfer: 8,5

*De producten in dit artikel heb ik ontvangen om te reviewen.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*